Lördag 1/10 2022

Hade inte tid eller energi för att blogga igår, hade fullt upp hela förmiddagen då jag besökte Spirit Crossing Clubhouse här i Fort Collins. Träffade flera ansikten jag kände igen och fick träffa flera nya, precis som i vårt eget hus kände jag mig välkommen direkt.

Borde göra en sammanfattning på nästa workshop, men kommer inte hinna då jag och Björn ska upp i bergen för att vandra i naturen innan regnet kommer i eftermiddag. Kanske orkar i eftermiddag, vi får se.

Söndag 2/10 2022

Gårdagen i naturen var fantastisk, men slutade med att jag kunde kalla mig en amerikansk ”Redneck” p.g.a. min brända nacke. Planen var att jag och Björn skulle iväg och cykla på en av cykelrutterna runt staden idag, men med tanke på det dåliga vädret och allt extra arbete Björn måste göra (redigera en miljöanalys som hans kollegor inte gjort ordentligt innan den måste skickas till de stora företagen), så blir det en lugn dag för mig, ska bara i väg till staden för lunch och arbeta på bloggen.

Den tredje workshoppen jag var på handlade om studiestöd: ”How to Support Success: Completing an Education and Beyond”. Föreläsare från tre olika klubbhus här i USA som delade med sig om alla fördelar det finns med studier, nackdelarna med att inte studera och hur deras klubbhus har gjort för att stötta deras medlemmar att börja studera. Den biten jag kommer ihåg mest är när en medlem delade med sig av sin historia om hur klubbhuset hjälpt honom studera och sen komma till jobb, och vad deras stöd under alla dessa år har betytt för honom.

Tisdag 4/10 2022

Hade en lugn dag igår och gjorde inte mycket utöver att jag kontaktade ”Frontierhouse” i Greeley för ett besök på torsdag, hjälpte till mad handlandet och fixade kvällsmaten. Det blir mer idag då Björn ska på ett lunchmöte i Denver och jag kommer följa med till huvudstaden där vi stannar över på ett hotell som Björns jobb bokat för oss, vad vi kommer göra i Denver vet jag inte riktigt än, men ska bli kul att besöka staden igen. Utöver flygplatsen har jag inte varit i staden sen första gången jag och pappa besökte USA.

Av alla workshops jag var på under konferensen så var det ”Our History: Clubhouse International the worldwide Clubbhouse movement” som hade störst påverkan för mig. Vi hade flera talare men det var tre som stod ut för mig: Joel Corcoran, Robby Vorspan och Jack Yatsko, alla från Clubbhouse International. De tre har alla varit med och skapat klubbhusen som de är idag. De hade en massa intressant information om historien om klubbhusen men det som fångade mitt intresse var kamratskapen mellan dem. Jag har aldrig haft några långa framtidsplaner, men efter den workshoppen har jag nu en idé om var jag vill sluta: jag vill vara där jag är idag, jag vill vara med och forma klubbhusvärlden precis som de gör och kunna inspirera framtida generationer att stärka klubbhusen.