Tisdag 27/9

Så… hade fullt upp i söndags och kom inte ihåg eller orkade blogga då och det jag skrev igår sparades inte…
Så får ta en snabb sammanfattning om vad som hände igår plus workshoppen som jag skulle sammanfatta.

Var en ganska lugn dag igår, morgonen spenderade jag med bloggandet och kontakten med både Spirit Crossing Clubhouse och med en av talarna för workshoppen ”Making clubhouse the best known solution (not the best kept secret)”, då hans PowerPoint inte fanns med i de delade dokumenten. Fick kontakt med båda, så nu är det bestämt att jag ska besöka Spirit Crossings på fredag och så har jag fått powerpointen.

Min sammanfattning av workshoppen kommer vara lite bättre nu. Vi hade flera talare men det var en utav dem som stod ut för mig, Håvard Paulsen från Fontänhuset Norge och Clubhouse international. Hans PowerPoint går igenom många saker som man kan ta vidare och använda på sina egna hus. Han pratar om branding och om hur vi kan använda varumärket ”fontänhuset” och ”clubhouse international” samtidigt på ett snyggt sätt. Han ger flera olika sätt för att nå ut till befolkningen och försöker hjälpa oss att välja det som funkar för oss. Vi pratar om de tre grunderna i ett meddelande och hur de påverkar varandra, du (sändaren), meddelandet och mottagaren. Vi fick se på några exempel på hur Norge har hanterat sin marknadsföring, med både tv reklam, instagram och gardiner. Vi går igenom några grundliga regler för bra marknadsföring och fotografering. Känner att detta räcker för tillfället med workshoppen.

Idag blir det en lugn dag, inget planerat utanför huset utöver en promenad lite senare, det enda utöver det vanliga är att Andreas (Björn och Jackies son) kommer på middag senare, jag kommer att göra i ordning en god chili.

Torsdag 19/9

Jag var väldigt trött igår, se det blev inte mycket gjort utöver vilandet. Hjälpte till med disken och så gick jag och Björn till Lucky Joe´s för att ta en burgare. Lucky Joe´s är ett speciellt ställe för oss, vi har varit där varenda gång jag varit i USA. Första gången åt vi en ”Sloppy Joes”, som än idag är bland de godaste burgarna jag ätit, vid nästa resa gjorde vi samma, men då av någon anledning var den inte alls av samma kvalitet, kommer fortfarande ihåg besvikelsen när den inte nådde mina nostalgiska minnen och igår fanns den inte på menyn längre. En besvikelse men jag kommer komma ihåg första gången som en fantastisk upplevelse, hur mycket utav det som är nostalgi och hur mycket är verklighet kommer jag aldrig kunna veta mer, men det kanske är för det bästa.

Den andra workshoppen jag var på: ”Tell your story”, handlade om medlemsberättelser. Vi hade några som tog sina berättelser för att sen få reda på att de alla hade använt en mall som panelen skapat för just medlemsberättelser. Efter detta fick vi alla var sin mall att skriva på och möjligheten at ta vår berättelse för gruppen. Något jag inte gjorde.

Idag ska jag och Jackie upp mot Rocky Mountains via Estes Park, en fin ort som vi besökt varje gång jag varit här. Estes Park är också stolta över att vara platsen där filmen ”the Shining” spelades in, de har flera av originalpropsen från inspelningen kvar på hotellet.