Att drabbas av en Psykisk sjukdom kan vara en traumatisk upplevelse med både positiva och negativa erfarenheter. Det beror på vilken typ av psykisk ohälsa som man drabbats av. Dessutom kan det finnas flera olika sätt på att bli bättre utifrån de behandlingar, mediciner med mera som kan göra att man blir bättre. Jag drabbades av en psykos 2010 och blev då inlagd på en psykiatrisk avdelning i Helsingborg och var där i en månad. Efter det så flyttades jag till en avdelning i Ängelholm, under den tiden jag var där fick jag kontakt med personer från Fontänhuset i Båstad. Ett möte skedde och jag fick en positiv känsla av de personer som jag träffade.

 

Tiden har gått snabbt sedan dess och det har passerat många personer i Fontänhuset och jag har blivit accepterad bland de medlemmar jag träffat. Jag har haft olika former av musikquiz som blivit uppskattade av de som deltar. Under tiden som passerat har det skett mycket inom den tekniska utvecklingen. Nu är det väldigt populärt att skapa en podd om något ämne. Ett av de mest populära ämnena i poddvärlden är Psykisk Ohälsa, att hitta rätt i djungeln kan vara svårt. Jag tycker det borde finnas en övre gräns för hur många poddar det kan finnas inom varje ämne.

 

Det finns några Fontänhus i Sverige som har startat en podd som handlar om detta ämne. Då Psykisk Ohälsa omfattar många olika symtom kan det finnas flera behandlingar inom samma sjukdom. Jag har inte lyssnat på poddar om ämnet psykisk ohälsa då det är ett ganska stort ämne. Det kan bli mycket upprepande och att förstå det som berättas kanske inte är så lätt. Så tänk om, om du tycker psykisk ohälsa är ett ämne som du vill ta del av. Det finns många berättelser men alla kanske inte har ett bra slut. Vilken berättelse som än berättas så kan man fundera kring vad som inte kommer fram.