Min första vecka här på Fontänhuset Båstad ligger nu bakom mig och oj vad veckan har flugit förbi fort!

I måndags var det med ett litet pirr i magen som jag klev in genom dörren men det var ett pirr som snabbt förbyttes till en skön känsla. Jag kände direkt att jag fick ett varmt välkomnande vilket har bidragit till att jag snabbt känner mig som en del av huset. Här finns människor som varje dag skapar en atmosfär som gör det möjligt för mig att trivas och vara mig själv. Befriande!

Jag har under min första tid testat på lite allt möjligt. Att hacka upp grönsaker i köket har varvats med trädgårdsfix som har förbytts till att vara smakråd i redigerandet av filmen för projektet ”Psykla för Fontänhuset”. Det har med andra ord varit fullt upp vilket har passat mig som handen i handsken! Samtidigt så finns möjligheten att ta en liten paus vid behov. Meditationen med Frida och John är ett exempel på just det. När jag nu sitter och skriver detta blogginlägg så känner jag redan att jag är ett litet kugghjul i det som gör Fontänhuset Båstad till vad det är med den gemenskap som det innebär. Ett ställe där alla kan bidra på sitt sätt vilket i slutändan gynnar såväl huset som individen.

I torsdags och fredags anordnades en kick-off. På förmiddagarna hade vi presentationer och samtal kring olika teman som alla involverar huset. Vi pratade dels om vad som huset har haft för sig men också vad som huset planerar inför. Det var intressant att höra hur huset resonerar och fungerar. Samtidigt var det givande att få en inblick i dels det som varit men inte minst det som komma skall. Eftermiddagarna var fyllda av lek och skoj med olika tävlingar. Jag kan med glädje meddela att mitt lag vann sjukampen efter en hård kamp hela vägen in på mållinjen.

Min första vecka har gett mig mersmak. Det är såväl stimulerande som tillfredställande att känna att jag varje dag får bidra med arbetet att lotsa huset framåt och göra det lite bättre än vad det var dagen innan. Det ska bli intressant att se vad hösten har att erbjuda!

/David