Det är den 4 januari idag och ett nytt skottår har precis börjat. Jag hoppas att 2024 blir ett händelserikt år på ett positivt sätt. Något som jag ser framemot är då Melodifestivalen startar då händer det i alla fall något som man kan följa med i. Men det är alltid lika spännande att följa de olika låtarnas öde och framgång. Samtidigt får man veta vilka som kommer att tävla för de övriga länderna i Eurovision Song Contest. Senare i maj kommer jag att besöka Malmö då Eurovision är i Sverige något som är mitt femte Eurovision live på plats.

Det finns de som tycker att både Eurovision och Melodifestivalen var bättre förr då det bara fanns en final. Men då hade ju folket inte något att säga till om, vilket vi kan påverka idag.

Något som också händer 2024 är att sommar OS avgörs i Paris, dessutom kommer det att bli ett Fotbolls EM (herrar) men Sverige kvalificerade sig inte till detta. 2023 hade flera framgångar för svenska idrottare både individuellt och i lag. De som gjorde mig glad var att de svenska Para idrottare som lyckas uppmärksammas.

Det nya året har många spännande händelser som kommer att ske både positiva och negativa. Frågan är hur de kommer att påverka oss medborgare och hur de som styr landet tänker göra för att återvinna sitt förtroende.

Jag hoppas att det kommer att ske en del trevliga händelser för mig. Det finns mycket jag vill göra och kanske 2024 är det rätta året att förändra de sakerna. Hoppas även att hitta en tjej / kvinna som gillar mig och kan bli min partner.

Anders Nilsson