Den elfte september började min verksamhetsförlagda utbildning i Fontänhuset. Jag tog första klivet genom dörren med mycket känslor inombords, känslor som förvirring och rädsla samtidigt som nyfikenhet och glädje att lära mig nya lärdomar och sätta min kunskap i användning. Mina känslor berodde dels på mig som person och på min utbildning. Under utbildningen lär vi oss mycket om organisationer och deras ramar, samt lagar och handlingsutrymme. Vi lär oss inte lika mycket om ideella organisationer, utan de nämns i korta drag för att man anser att arbetet där är lättare.  Det gör också att praktiken i Fontänhuset kommer innebära mer kunskap som jag kan utnyttja senare i mitt arbetsliv. Jag är en person som uppskattar socialt arbete som vilar på klientens egna beslut samt tillitsfulla relationer mellan människor. Dessa två finns här, vilket gör det till en gynnande praktikplats för egen del också.

Efter bara några timmar på Fontänhuset kände jag att min oro släppte. Det var en välkomnande plats där alla kan känna gemenskap och uppgifterna är lätta och tydliga. Gemenskapen här gör att jag känner att jag kommer till ett stort hem för en stor familj. Jag har varit på team ett fram tills denna vecka ungefär. Uppgifterna görs tillsammans och man kan få hjälp med allt man inte kan reda ut själv. Jag fick verkligen uppleva uttrycket ”Våra olikheter är våra möjligheter”. Alla här har något unikt att erbjuda till huset. Nu börjar jag på team två. Jag hoppas på flera lärdomar samt att bygga nya relationer med de som brukar sitta på team två. Det kommer att gå utmärkt tror jag, för gemenskapen är samma här. Man får hjälp med alla uppgifter och man kan även göra dem tillsammans.

Jag är verkligen tacksam för allt jag har fått uppleva här. Mina åsikter om fri vilja och tillitsfulla relationer har verkligen förstärkts här. Tack vare alla som är engagerade på Fontänhuset i Båstad får vi en stark gemenskap och kan göra vardagen bättre för många fler.

Joly :)