Melodifestivalen 2024 är över och det blev en ganska väntad vinnarlåt. De två norska tvillingarna Marcus & Martinus vann en överlägsen seger i finalen av Melodifestivalen. Med 73 poängs marginal vann M&M före Medina, också det en duo som gjorde ett bra framträdande. Nu när finalen är över så är det många som är upprörda över att två norrmän kommer att tävla för Sverige i Eurovision Song Contest. Jag kan förstå att det rör upp känslor men varför röstar folk då på M&M? Jag hade mina favoriter i finalen som jag röstade på- M&M var inte en av dem. Däremot hoppas jag att de kommer att placera sig bra i Eurovision Song Contest. Skulle de vinna där är det första gången sedan 90-talet då värdlandet vinner på hemmaplan.

Men innan finalen så hade vi 5 deltävlingar och det var framförallt två akter som rörde upp känslorna. Jag förstår det och tycker att det är rätt att ifrågasätta SVTs val av Fröken Snusk och Gunilla Perssons deltagande i Melodifestivalen. Jag tyckte det var en stor lättnad då båda akterna INTE tog sig till finalen. Gunilla stel som en lyktstolpe och Fröken Snusk sitter på en dalahäst och sjunger om hur det är att vara ung och fri. Ännu värre är det att den trendiga EPA-dunk musiken ges utrymme i detta program.