Det händer att jag ibland minns saker som hänt vid olika tillfällen och får tanken ”vad kunde ha hänt istället”? Ett sådant tillfälle är när jag drabbades av en psykos 2010 och kom i kontakt med Fontänhuset. Det var starten på att träffa nya personer som också hade drabbats av psykisk ohälsa. När jag var ny i Båstads Fontänhus fick jag frågan vad jag var duktig/bra på. Vid denna tid pysslade jag mycket med datorrelaterade saker och tog på mig uppgiften att skapa en ny hemsida åt Fontänhuset. Det fanns en gammal hemsida men det behövdes ett något nyare skyltfönster. Att göra något sådant tyckte jag var skoj men jag var inte speciellt van vid att använda Mac datorer. Så utan någon större hjälp fick jag lära mig hur jag skulle göra och det var inte helt lätt.

Utseendet på hemsidan var inte bestämt utan det var full frihet som gällde och skapandet blev kanske inte helt optimalt. Men det var lärorikt att göra detta och jag upptäckte skillnader mellan datorn som fanns hemma och de som fanns tillgängliga på Fontänhuset. Jag växte som person och lärde mig något nytt omgiven av personer med en mycket positiv inställning i det jag gjorde.

Detta var för 11 år sedan och mycket har hänt sedan dess. Under åren har jag vid några tillfällen haft musikquiz i huset med uppskattning och glädje bland medlemmarna. I år hade jag ett musikquiz vid ett kickoff tillfälle och det var mycket jämnt när de tävlande lagen hade räknat sina poäng. Under åren som gått har jag ofta bidragit med artiklar till tidningen som skickats ut till de som vill ha den. Men var sak har sin tid så när jag fick veta att tidningen skulle läggas ner kände jag en tomhet. Som så mycket annat handlar det om att synas och exponeras på Internet. Nå ut till fler som ännu inte kommit i kontakt med detta positiva nätverk har hög prioritet. Jag kommer att anpassa mig men det kommer att bli svårt.

Mitt intresse för musik är allmänt känt bland de medlemmar som träffat mig och lärt känna mig. Under åren har några personer främst handledare som jag känner att jag haft bra kontakt med lämnat huset för att gå vidare i sitt liv. Men att träffa nya medlemmar är också mycket trevligt samt att de tycks gilla mig och jag dem. Framtiden kan man inte förutse men det känns spännande med allt vad det innebär.

Skrivet av Anders Nilsson