Det var en dag i maj då jag var ensam i lägenheten och det var Eurovision veckan. Jag klickade runt på nätet och fick fram att det fanns ett radioprogram som hette ”Karlavagnen”, dit man kunde ringa och berätta om Eurovision Song Contest. Jag tyckte det var spännande och ringde dit, jag hamnade i slussen och berättade om mitt intresse för ESC.

Tydligen var det jag berättade något som de gillade och efter ca 30 min ringde de upp mig. Samtalet var mycket avslappnat och man ges utrymme att ge sin syn på ämnet utifrån de erfarenheter man har. Jag har ringt till Karlavagnen vid andra tillfällen och har pratat i radio vid 3 andra tillfällen. Ämnet vid de andra tillfällena har varit mitt bästa loppisfynd och min stora tonårsidol samt mina traditioner.

Jag har en förmåga att sticka ut i mängden av de samtal som kommer in till programmet. Det är också spännande att prata med en främmande person tycker jag. Sedan vet man inte i förväg vilken riktning samtalet tar i Karlavagnen det blir ibland inte riktigt som man tänkt sig men det spelar mindre roll tycker jag.

Att hitta lämpliga teman som passar dig kan variera kraftigt och det är ofta stora teman som kommer upp. Jag hoppas att detta kan få dig att ringa till Karlavagnen, slussen öppnar 21.00 och programmet startar 21.40. Sedan pågår programmet till midnatt 00.00. man kan även ringa in under den tid som programmet sänds och komma med då om man inte ringer när slussen öppnar.

Ibland visar någon vägen och andra kanske följer mitt exempel att våga ta ett steg utanför sitt bekväma område. Har man gjort det en gång kanske man får en annan syn på hur det blev i radion. Jag fick mersmak och provade andra teman sedan har folk hört av sig till mig och berättat att de hörde mig i radion vid det tillfälle jag var med.

Så dagens tips från mig är att våga prova att ringa till Karlavagnen, även om du inte kommer med, så har du varit modig. Det är lite våga och vinn i detta fallet och om du inte kommer med så vågade du i alla fall prova. Kom du med så är det lite vinsten i detta fallet.

Anders Nilsson